Elikagaien industrian garbiketa eta desinfekzioa egiteko jardunbide egokien gida berria
Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA) agentziak elikagaien industriako garbiketari eta desinfekzioari buruzko gida berria argitaratu du.
“Eskuliburu hau elikagaien ekoizpen-kate osoari aplika dakizkiokeen garbiketa- eta desinfekzio-arloko jardunbide onei buruzko funtsezko orientazioa eta informazioa emateko eta sustatzeko egin da”
Higienearen oinarrizko printzipioak jasotzen ditu, baita garbiketa- eta desinfekzio-plan baten diseinua ere.
Aurkibidea
- Elikagaien higieneari aplikatu beharreko araudia
- Garbiketari eta desinfekzioari buruzko oinarrizko kontzeptuak
- Garbiketa-sistemak eta ekipoak
- Produktu kimikoei lotutako dokumentazioa
- Produktu kimikoak biltegiratzea
- Norbera babesteko ekipamenduak (NBE)
- Biozidei aplikatu beharreko legeria
- Bioziden erabilerarekin lotutako gaikuntza
- Elikagaien industriako diseinu higienikoa
- Elikagai-establezimenduak garbitzeko eta desinfektatzeko plana