Arrautzak enbalatzeko zentroan egiten diren jarduerek elikagaien higieneari buruzko araudia bete behar dute, elikagaien industriatzat hartzen baita.

 

Operadoreei baldintza horiek betetzen laguntzeko, Elikagaien Segurtasunerako Kataluniako Agentziak (ACSA) “Arrautzak merkaturatzeko higiene-jardunbide egokien gida” argitaratu du. Gida, arrautzak ekoizten dituen sektorearen partaidetzarekin egin da, eta arrautzak merkaturatzeko alderdi orokorrak jasotzen ditu.

 

Gidan atal hauek garatzen dira:

1. Erregistroak eta baimenak
2. Autokontrol-sistema eta higiene-arauak
3. Lehengaiak
4. Trazabilitatea

a. Arrautzak markatzea
b. Ontziak markatzea
d. A kategoriako arrautzen hankako aukerako aipamenak

5. Azken kontsumitzaileari zuzenean saltzea enbalaje-zentrotik igaro gabe
6. Ontziratu gabeko salmenta
7. B kategoriako arrautzak eta arrautza industrialak merkaturatzea

8. Legedia