Higiene-jardunbide egokiak arrautzak merkaturatzean
Arrautzak enbalatzeko zentroan egiten diren jarduerek elikagaien higieneari buruzko araudia bete behar dute, elikagaien industriatzat hartzen baita.
Operadoreei baldintza horiek betetzen laguntzeko, Elikagaien Segurtasunerako Kataluniako Agentziak (ACSA) “Arrautzak merkaturatzeko higiene-jardunbide egokien gida” argitaratu du. Gida, arrautzak ekoizten dituen sektorearen partaidetzarekin egin da, eta arrautzak merkaturatzeko alderdi orokorrak jasotzen ditu.
Gidan atal hauek garatzen dira:
1. Erregistroak eta baimenak
2. Autokontrol-sistema eta higiene-arauak
3. Lehengaiak
4. Trazabilitatea
a. Arrautzak markatzea
b. Ontziak markatzea
d. A kategoriako arrautzen hankako aukerako aipamenak
5. Azken kontsumitzaileari zuzenean saltzea enbalaje-zentrotik igaro gabe
6. Ontziratu gabeko salmenta
7. B kategoriako arrautzak eta arrautza industrialak merkaturatzea
8. Legedia