Kataluniako Generalitateko Osasun Sailak errekonozimendu ofizialeko gida berri bat argitaratu du: “Higiene-jardunbide egokien gida kolektiboentzako janari prestatuak egiten eta/edo zerbitzatzen dituzten operadoreentzat


Gida berri hau sukaldaritza kolektibo sozialeko establezimenduei zuzenduta dago, hala nola eskolei, institutuei, haurtzaindegiei, haurrentzako kanpamenduei, egoitza geriatrikoei, eguneko zentroei eta antzeko establezimenduei.


Higiene-jardunbide egokiak elikagaiak ondo manipulatzeko oinarrizkoak dira; bereziki garrantzitsuak dira amaierako kontsumitzaileen artean arrisku taldeak daudenean, hala nola haurrak zein egunero sukalde zentraletatik datozen elikagai prozesatuak jaten dituzten adinekoak.

Gidak honako atal hauek ditu: aurretiazko baldintzak, manipulazio-jardunbide egokiak eta prozesuaren berariazko higiene-jardunbide egokiak. Halaber, establezimendu mota horretara egokitutako eredu praktikoak eta erregistro sinplifikatuak jasotzen ditu, aplikazioa errazteko.