1. Zer da elikakatea?

 
 
 
 

2. Eskuak garbitzea ezinbesteko neurria da kutsadura saihesteko. Ez da egin behar:

 
 
 
 

3. Manipulatzaileak eskuak garbitu egin behar ditu:

 
 
 
 

4. Garrantzitsua da arropa horrelakoa izatea (adierazi zein den erantzun okerra):

 
 
 
 

5. Zer da kutsadura gurutzatua?

 
 
 
 

6. Zer ez da egin behar kutsadura gurutzatua saihesteko?

 
 
 
 

7. Gordinik dauden elikagaiak kutsadura-iturri dira:

 
 
 
 

8. Ura (adierazi zein den erantzun okerra):

 
 
 
 

9. Zein ez da kutsadura mota?

 
 
 
 

10. Kutsadura biologikoa honako eragile hauek sor lezakete:

 
 
 
 

11. Dioxinak, merkurioa, kadmio, PCBak… honako talde hauetakoren batekoak dira:

 
 
 
 

12. Zer dira oso erraz galtzen diren elikagaiak?

 
 
 
 

13. Zerk hondatu dezake elikagaia?

 
 
 
 

14. Uraren jarduer:

 
 
 
 

15. Organismo aerobioak dira:

 
 
 
 

16. Salmonella:

 
 
 
 

17. 0ºC-an, mikroorganismo gehienak:

 
 
 
 

18. 100ºC-an, mikroorganismo gehienak:

 
 
 
 

19. Bakterioak hazteko zein tenperatura tarte da arriskutsuena?

 
 
 
 

20. Garbiketa eta desinfektatzea:

 
 
 
 

21. Izurriteek eragindako infestazioak honako kasu hauetan gertatzen dira:

 
 
 
 

22. Izurriteak Kontrolatzeko Plana:

 
 
 
 

23. Hondakinen ezaugarriak jaso behar ditugu, eta multzo orokorretan sartu (adierazi zein den erantzun okerra):

 
 
 
 

24. Trazabilitate-sistema batean, oinarrizko elementua da:

 
 
 
 

25. Jarraian aipatu diren planen artean, bada bat APPCCrako laguntza-plana ez dena:

 
 
 
 

Eguneratze data: