Elikagaiekin lotutako alertak kudeatzeko gida, elikagaien sektoreari zuzendua
Gida honen xedea da tresna erabilgarri bat ematea elikagaien operadoreei, kontsumitzaileen osasunerako arrisku potentzial bat detektatzen dutenerako, eta, ondorioz, kaltetutako produktuak merkaturatze-katetik atera behar dituztenerako.
Gida orientagarria eta boluntarioa da, eta helburu gisa du enpresei, bereziki ETE-ei, laguntzea alertak kudeatzean bete beharreko lege-eskakizunak ondo interpretatzen eta ezartzen. Bultzada handia izango da administrazioak eta elikagaien sektore nazionalak elikagaiekin lotutako alertak modu koordinatuan antolatu eta kudeatzeko prozesuan.
Gidan honako hauek aurki ditzakegu:
- Elikagaiekin lotutako alerta-egoeretako ikerketa, kudeaketa eta komunikaziorako jardunbide egokiak
- Agintaritza eskudunekin koordinatzeko irizpideak eta mekanismoak argi azalduta
- Autonomia-erkidegoetako harremanetarako puntuak eta arazoren bat gertatzen denean agintaritza eskudunei eman behar zaien informazioa:
Dokumentua Elikagaien Segurtasunerako Organo Iraunkorrak (OPSA) egin du, AESANekin batera.