ACSAk (Agència Catalana de Seguretat Alimentària) higiene-jardunbide egokien gida labur bat argitaratu du, elikagaiak garraiatzen dituzten operadore ekonomikoei orientazioa emateko garraiatutako produktuen segurtasuna bermatzen lagunduko duten alderdi guztiei buruz.

Garraioaren fasean produktuak modu seguruan garraiatzeko erantzukizuna hauena guztiena da: bidaltzaileak, garraiatzaileak eta hartzaileak.

Gidak honako alderdi hauek biltzen ditu:

  • Elikagaiak garraiatzean bete beharreko higiene-baldintzak.
  • Ibilgailuaren edo edukiontziaren barnealdearen garbiketa eta desinfekzioa.
  • Trazabilitatea eta dokumentazio osagarria.
  • Elikagaiak estibatzea ibilgailuan eta produktuaren bateragarritasunak.
  • Garraioa zisternatan.
  • Elikagai galkorrak garraiatzeko ibilgailuak.
  • Txikizkako etxeko zerbitzua.
  • Elikadura-enpresen eta elikagaien osasun-erregistro orokorra.